0477 56 98 16 osteowezel@gmail.com

Osteopathie bij kaakpijn in Schilde?

Kaakproblemen, tinnitus, klemmen of knarsen: lees hier wat osteopathie in schilde voor uw kaakpijn kan betekenen

Problemen met het kaakgewricht (temporomandibulaire dysfuncties) kunnen zich op diverse manieren manifesteren. Daardoor is niet iedereen die klachten ervaart aan de kaak zich bewust van het feit dat het kaakgewricht de bron van deze problemen kan zijn. Symptomen zoals nekpijn, een ongemak rondom het oor, het gezicht, de schouder, hoofdpijn en zelfs tinnitus en lage rugpijn kunnen gerelateerd zijn aan de kaak. Natuurlijk kunnen klachten zich ook specifiek in de kaak zelf voordoen, zoals bij blokkades die leiden tot beperkingen in het openen of sluiten van de mond, klikken of knakken tijdens kaakbewegingen, of pijn bij het bewegen van de kaak. Osteopathie kan een oplossing bieden bij kaakpijn in de regio van Schilde ‘s-Gravenwezel. Ervaart u hinder door kaakproblemen? Lees dan hieronder hoe uw osteopaat u kan helpen bij kaakpijn of andere kaakproblemen.

osteopathie kaakpijn schilde

Wat loopt er mis bij kaakklachten?

De onderkaak vormt één botstuk dat aan zowel de linker- als de rechterkant een gewricht vormt met de schedel. Bewegingen van de kaak worden mogelijk gemaakt door de kauwspieren en de gezichtsspieren. De kaak is actief bij verschillende handelingen, zoals spreken, eten, drinken, slikken, gapen, gezichtsuitdrukkingen maken, de tong uitsteken en lachen. Vergelijkbaar met spieren elders in het lichaam, kunnen ook de kaakspieren onderhevig zijn aan verhoogde spanning. Dit kan resulteren in een ongelijke spierspanning aan de linkerkant en rechterkant van de kaak. Deze discrepantie in spanning beïnvloedt de mechanica van de kaakgewrichten en kan leiden tot problemen in zowel de kaak als de aangrenzende gebieden van de nek en de schouder. Zoekt u een osteopaat met een expertise in kaakpijn in de regio van Schilde ‘s-Gravenwezel, Schoten of Wijnegem? Maak hier uw afspraak. 

Wat kan osteopathie bij kaakpijn voor u betekenen? Uw osteopaat in Schilde ’s-Gravenwezel weet raad.

Uw osteopaat in Schilde kan ondersteuning bieden bij kaakpijn, orthodontische kwesties, tandstandafwijkingen, slissen, onverklaarbare oorpijn, oorsuizen, hoofdpijn, schouderpijn, geluiden/pijn in de buurt van de kaak, of kraken bij kauwen/gapen/lachen. Indien u met kaakproblemen in behandeling komt bij uw osteopaat, zal er in eerste instantie een grondige anamnese plaatsvinden. Tijdens dit proces worden zowel de klachten als de medische voorgeschiedenis besproken, waarbij ook specifiek wordt ingegaan op eventuele tandheelkundige ingrepen en bijzonderheden met betrekking tot de kaak.

Vervolgens ondergaat u een uitgebreid onderzoek om eventuele bewegingsbeperkingen die de oorzaak vormen van uw kaakklachten te identificeren. Hoewel de klacht zich rondom de kaak kan manifesteren, kan de oorzaak elders in het lichaam liggen, wat kan leiden tot overbelasting van het kaakgewricht. De kaak functioneert in occlusie (sluiten) en depressie (openen), waarvoor verschillende spieren nodig zijn die in een specifieke volgorde moeten samentrekken en ontspannen. Spieren en bindweefsel/fascia uit de nek, hals, borst en het gezicht dragen hieraan bij. De discus, aanwezig in beide gewrichten, moet ook op de juiste manier naar voren en naar achteren kunnen bewegen. Om de kaakpijn adequaat te behandelen zal uw osteopaat in Schilde kijken naar factoren zoals tongpositie, tandstand, slikbewegingen, ademhaling, en de mobiliteit van de wervelkolom en borstkas.

De osteopatische behandeling bij kaakklachten

De behandeling van een kaakprobleem kan op diverse locaties en in verschillende vormen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld kan een verhoogde spanning op het middenrif de onderkaak naar achteren trekken, wat resulteert in meer compressie in het kaakgewricht. Aan de andere kant kan een te lage spanning in de tong of wangen de onderkaak juist naar voren laten komen en andere klachten veroorzaken. De benadering van de behandeling hangt dus sterk af van de specifieke oorzaak van de klachten. In vele gevallen van kaakpijn zal uw osteopaat in Schilde u ook oefeningen voor thuis aanbevelen. Naast manuele technieken kan er soms ook gebruik worden gemaakt van dry needling

Osteopathie voor kaakpijn in Schilde: aanvullende oefeningen

Wil u zelf aan de slag om van uw kaakpijn af te geraken of wil u preventief kaakproblemen voorkomen? Probeer deze oefeningen eens (link naar youtube):

  1. Masseter
  2. Temporalis
  3. Stretch
  4. Rustpositie mond
  5. Mondopening
Oefening kaakpijn Stijn Duchi Youtube

Osteopathie bij kaakpijn in Schilde?

Kaakpijn, tinnitus, klemmen, knarsen of blokkades in de kaak? Twijfel niet om contact op te nemen of een afspraak te maken in onze praktijk voor osteopathie in Schilde. Voor meer informatie over het kaakpijn en osteopathie kijk op www.osteopaat.vlaanderen/kaakklachten.