0477 56 98 16 osteowezel@gmail.com

Sport osteopathie in Schilde

Wist u dat u ook voor sport osteopathie terecht kan bij Osteowezel in Schilde? Osteopathie heeft een essentiële rol verworven binnen de sportwereld. Tal van sporters, van amateurs tot professionele atleten en in verschillende leeftijdsgroepen, maken tegenwoordig frequent gebruik van osteopathie voor het aanpakken van specifieke, structurele klachten die verband houden met sport. Dit bijvoorbeeld voor problemen met de schouders, lies- en hamstringblessures, evenals rug- en nekklachten. Bovendien wordt er ook meer en meer preventief naar osteopaten gegaan om blessures en ongemakken te voorkomen. Stijn Duchi van Osteowezel in Schilde heeft ervaring als sport osteopaat in verschillende sporttakken. Onder andere in triatlon, ploegsporten (hockey, tennis, basketbal) en wielrennen heeft hij jaren ervaring. Verder heeft hij zijn diploma van master in LO en bewegingswetenschappen, waardoor hij een voeling heeft met vele sporten. 

Sport osteopaat Schilde

Sport osteopathie in Schilde

De rol van de osteopaat in een topsportsetting toont duidelijk het multidisciplinaire karakter van zijn meerwaarde aan. In de sport draait namelijk alles om het behalen van die extra procenten, variërend van voeding tot fysieke fitheid. De sport osteopaat speelt hierin een belangrijke rol, maar door samen te werken met artsen, fysiotherapeuten, personal trainers en diëtisten in Schilde of omstreken, wordt de expertise van iedereen benut en kan de atleet net dat tikkeltje beter presteren en optimale resultaten behalen. Voor topsporters maakt juist dat extra stukje namelijk vaak het verschil.

Hoe ziet een osteopathische sessie bij uw sport osteopaat in Schilde eruit, zowel in een curatieve als preventieve context? In beide gevallen begint de benadering altijd met het uitgangspunt dat alle lichaamsstructuren met elkaar verweven zijn en elkaar beïnvloeden. Het skelet vormt de basis, hieraan zijn spieren, zenuwen, bloedvaten, lymfevaten en organen verbonden. Problemen in één van deze structuren hebben onvermijdelijk een invloed op andere gebieden. De osteopaat voert een grondig onderzoek uit om plaatsen met beperkte bewegingsvrijheid te identificeren en past geschikte manuele technieken toe om ze te verhelpen.

Bij een sportosteopaat kan u terecht voor:

  • schouder-, elleboog- of polsklachten
  • enkel-, knie- of heupklachten
  • liespijn
  • rug- en nekpijn
  • terugkerende ontstekingen van pezen of gewrichten
  • terugkerende blessures
  • vermoeidheid
  • moeilijke recuperatie na trainingen
  • zware benen

Bent u op zoek naar hulp met uw sportletsel? Zoekt u een sport osteopaat in Schilde die met u meedenkt en uw sportbehoeften begrijpt? Maak hieronder een afspraak! Meer informatie over osteopathie bij sporters kan u vinden op www.osteopaat.vlaanderen