0477 56 98 16 osteowezel@gmail.com

Dry needling in Schilde?

Triggerpoints, gespannen spieren, spierknopen, uitstralingspijn, … Dry needling kan een oplossing bieden in Schilde

Dry needling is een therapie waarbij uw therapeut een extreem dunne naald inbrengt in de spier. Deze behandelmethode is bijzonder effectief gebleken voor de verlichting van myofasciale pijn, triggerpoints en uitstralingspijnen. Het is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en dient niet verward te worden met acupunctuur. Het gebruik van het woord “dry” geeft aan dat er geen substantie wordt geïnjecteerd met de naald. Uw therapeut gebruikt de naald uitsluitend om het triggerpoint op te lossen. De werkzaamheid van deze techniek is ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Stijn Duchi past dry needling toe in de praktijk in Schilde bij een breed klachtenpatroon. Dit natuurlijk altijd in samenspraak met u als patiënt. Veelvoorkomende klachten die in aanmerking voor een behandeling met dry needling zijn spanningshoofdpijn, trapezialgie, lage rugpijn, diepe bilpijn, sportblessures en spiergerelateerde kaakproblemen

Dry needling Schilde 's-Gravenwezel Schoten Wijnegem

Hoe gaat uw osteopaat in Schilde te werk bij dry needling?

De therapeut zal door middel van anamnese en een gericht onderzoek een zo volledig mogelijk beeld trachten te krijgen van uw klachten. Indien er vermoedens zijn van betrokkenheid van specifieke spieren, zal er gezocht worden naar triggerpoints die bij u de herkenbare pijn veroorzaken. Het doel van de behandeling met dry needling is om deze triggerpoints op de lange termijn uit te schakelen. Het is mogelijk dat er meerdere sessies nodig zijn. Hierbij zal de therapeut in sommige gevallen meerdere spieren per behandeling worden aangeprikt. Zoekt u naar iemand die gespecialiseerd is in dry needling in de regio van Schilde ‘s-Gravenwezel Schoten of Wijnegem met veel ervaring? Maak dan hier uw afspraak.

Hoe pijnlijk is dry needling?

De belevingen variëren. Vaak bestaat er een zekere angst voor pijn, omdat mensen dit associëren met bloedafname of vaccinaties. Desondanks is de prikpijn hier veel minder voelbaar en soms zelfs niet aanwezig. Dit aangezien de naald aanzienlijk dunner is. Wanneer de therapeut het juiste triggerpoint aangeprikt, trekt de spier zich lokaal even samen (local twitch response). Dit veroorzaakt een kortstondig gevoel van ‘kramp’. De herkenbare pijn die daarop volgt, kan als onaangenaam worden ervaren. Deze voelt vaak intenser aan dan de initiële herkenbare pijn zelf. Individuen kunnen hier verschillend op reageren, waarbij de mate van gewenning ook sterk samenhangt met de duur van de aanwezige pijn. Na dit moment van spanning zal de spier zich ontspannen, waardoor u vaak direct merkt dat bewegen makkelijker wordt.

Bij de behandeling van acute pijn is de pijn tijdens het aanprikken vaak minder intens dan bij personen met langdurige, zeurende pijnklachten. Het pijnsysteem van iemand met chronische pijnklachten is doorgaans al sterk geactiveerd. Wanneer de therapeut dan een extra stimulatie geeft met een naald, wordt de pijn logischerwijs intenser. Deze pijn blijft echter niet lang aanhouden: zodra de naald verwijderd is, kan er een licht spierpijngevoel ontstaan dat over het algemeen niet langer dan een dag aanhoudt.

Uw osteopaat in Schilde vertelt: “ook de nabehandeling is belangrijk bij dry needling”

Dry needling staat niet opzichzelf, maar vormt een onderdeel van een uitgebreide behandeling. Vaak volgt na de needling nog aanvullende therapie, zoals stretchoefeningen, manipulaties of circulatiebevorderende activiteiten. Naast het verstrekken van advies en het aanreiken van specifieke oefeningen, krijgt u ook richtlijnen mee om de behandelde spieren warm te houden. Hierdoor kan de bereikte ontspanning behouden blijven. Het is van essentieel belang dat u deze aanwijzingen nauwgezet opvolgt om een optimaal resultaat te bereiken.

Opleiding en veiligheid

Stijn Duchi van Osteowezel in Schilde heeft een kwalitatieve opleiding in dry needling met succes afgerond. In deze opleiding wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel de kwaliteit als de veiligheid van het prikken. Er wordt actief ingezet op verdere specialisatie en voortdurende educatie om de expertise op peil te houden.

Maak vandaag een afspraak met uw osteopaat in Schilde voor dry needling

Zoekt u een osteopaat voor dry needling in de regio van Schilde ‘s-Gravenwezel Schoten en Wijnegem, plan dan een afspraak of neem dan contact op. Ik sta klaar om samen met u een geschikt behandelplan op te stellen. Meer weten, kijk dan eens op de website van dry needling Gent.

Over dry needling in Schilde

In 2020 viel ik van de trap. Hierdoor heb ik lange tijd dagelijks last gehad van een felle pijn in mijn lage rug en diepe bil. Ik ging ten rade bij verschillende therapeuten, zonder langdurig resultaat. De pijn bleef bestaan of kwam snel na de behandeling terug. Ik was ten einde raad. Op een avond in januari 2021 was de pijn intenser dan ooit en heb ik besloten dat ik alles zou doen om van de pijn af te geraken en terug te kunnen gaan naar de sporten die ik graag doe.

Via Google kwam ik terecht bij Stijn Duchi voor een sessie dry needling en osteopathie in Schilde. Hij behandelde de rug en de bil met dry needling, gecombineerd met een osteopatische ‘check’ van mijn hele lichaam. Er zaten overal in mijn lichaam compensaties en spanningen, die één voor één werden aangepakt. Soms waren de behandelingen pijnlijk, maar dat was gemakkelijk te verdragen omdat ik ook snel resultaat merkte. Na 2 sessies was de pijn nog maar een fractie van wat het geweest was en kon ik terug aansluiten bij de wekelijkse tennissessies. Na nog eens 3 sessies was ik volledig pijnvrij! Stijn is voor mij de held van 2021! Ik ben zo dankbaar dat je mij hebt kunnen helpen! Stijn, nomaals hartelijk dank! 😀

Marc Bettens

Stijn Duchi Dry needling schilde