0477 56 98 16 osteowezel@gmail.com

Osteopathie blog

Hier leest u artikels over recente ontwikkelingen in de osteopathie, tips & tricks bij enkele relevante en veelvoorkomende aandoeningen en nieuws van Osteowezel. Voor nog meer informatie kan u terecht op de klachtenwijzer van Osteopaat Vlaanderen.

Osteopathie bij nekpijn in Schilde

Nekpijn is een veelvoorkomend probleem. Zeker in de moderne maatschappij waar we veel tijd achter schermen en mobiele telefoons doorbrengen. De nek draagt ons hoofd, dat gemiddeld ongeveer 8 kg weegt en constant in beweging is. Het is geen verrassing dat dit een enorme belasting kan zijn. Lees in deze blog hoe uw osteopaat kan helpen bij het verminderen van nekpijn in Schilde ‘s-Gravenwezel.

Osteopathie 's-Gravenwezel nekpijn Stijn Duchi

Lage rugpijn

De grootste groep van patiënten die in de praktijk in Schilde voor een osteopatische consultatie komen zijn mensen met lage rugpijn. De statistieken liegen er niet om. Ongeveer 70 tot 80% van de Belgische bevolking zal op enig moment in hun leven te maken krijgen met lage rugproblemen. Bovendien manifesteert de helft van deze gevallen zich als herhaalde of chronische rugklachten. De gaan vaak gepaard met pijn die uitstraalt naar de nek, schouders of benen. De overgrote meerderheid van dergelijke rugklachten is nauw verbonden met onze sedentaire levensstijl.

Rugpijn osteopaat Schilde

Osteopathie voor het trapeziussyndroom in Schilde?

Het trapeziussyndroom (of ook wel trapezialgie genoemd) geeft hinderlijke en vaak diepe spierpijn in het schoudergebied. Dit gaat vaak gepaard met uitstralingspijn naar de nek. De oorzaak van het trapeziussyndroom wordt doorgaans toegeschreven aan overbelasting, hoewel er ook andere mogelijke oorzaken kunnen zijn. Uw osteopaat kan u helpen bij het trapeziussyndroom in Schilde.

Trapeziussyndroom behandeling osteopaat schilde kinesist monnikskapsspier

Sport osteopathie

Osteopathie heeft een essentiële rol verworven binnen de sportwereld. Tal van sporters, van amateurs tot professionele atleten en in verschillende leeftijdsgroepen, maken tegenwoordig frequent gebruik van osteopathie. Dit voor het aanpakken van specifieke, structurele klachten die verband houden met sport. Voorbeelden zijn problemen met de schouders, lies- en hamstringblessures, evenals rug- en nekklachten. Bovendien wordt er ook meer en meer preventief naar osteopaten gegaan om blessures en ongemakken te voorkomen.

Sport osteopaat Schilde

Alles over darmgezondheid

Wanneer je nadenkt over de gezondheid van je darmen denken we snel aan oncomfortabele symptomen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en veel naar het toilet gaan. Uit onderzoek blijkt echter dat de gezondheid van onze darmen ook een invloed hebben op je fysieke en mentale gezondheid. Dit betekent dat we onze darmen in topvorm moeten krijgen indien we gelukkiger en gezonder door het leven willen gaan. Voor concrete tips baseerden we ons op informatie van Sophie Medlin, de meest vooraanstaande Britse deskundige als het aankomt op darmgezondheid.

Gut health darmgezondheid

Kaakpijn

Problemen met het kaakgewricht (temporomandibulaire dysfuncties) kunnen zich op diverse manieren manifesteren. Daardoor is niet iedereen die klachten ervaart aan de kaak zich bewust van het feit dat het kaakgewricht de bron van deze problemen kan zijn. Symptomen zoals nekpijn, een ongemak rondom het oor, het gezicht, de schouder, hoofdpijn en zelfs tinnitus kunnen gerelateerd zijn aan de kaak. Natuurlijk kunnen klachten zich ook specifiek in de kaak zelf voordoen, zoals bij blokkades die leiden tot beperkingen in het openen of sluiten van de mond, klikken of knakken tijdens kaakbewegingen, of pijn bij het bewegen van de kaak. Osteopathie kan een oplossing bieden bij kaakpijn in de regio van Schilde ‘s-Gravenwezel. Ervaar je hinder door kaakproblemen? Lees dan hieronder hoe uw osteopaat u kan helpen bij kaakpijn of andere kaakproblemen.

osteopathie kaakpijn schilde

Osteopathie bij hoofdpijn in Schilde

Osteopathie wordt als een effectieve benadering beschouwd bij de behandeling van hoofdpijn. De osteopaat onderzoekt het volledige lichaam bij elke klacht, inclusief hoofdpijn, en richt zich niet uitsluitend op de symptomen, maar gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak van de klachten.

hoofdpijn schilde

Dry needling

Dry needling is een therapie waarbij een extreem dunne naald wordt ingebracht in de spier. Deze behandelmethode is bijzonder effectief gebleken voor de verlichting van myofasciale pijn, triggerpoints en uitstralingspijnen. Het is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en dient niet verward te worden met acupunctuur. Het gebruik van het woord “dry” geeft aan dat er geen substantie wordt geïnjecteerd met de naald. Uw therapeut gebruikt de naald uitsluitend om het triggerpoint op te lossen. De werkzaamheid van deze techniek is ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Dry needling wordt in de praktijk in Schilde toegepast bij een breed klachtenpatroon. Dit natuurlijk altijd in samenspraak met u als patiënt. Veelvoorkomende klachten die in aanmerking voor een behandeling met dry needling zijn spanningshoofdpijn, trapezialgie, lage rugpijn, diepe bilpijn, sportblessures en spiergerelateerde kaakproblemen.

Dry needling Schilde 's-Gravenwezel Schoten Wijnegem

Een discus hernia is een belangrijke indicatie voor een osteopatische behandeling. Lees hier hoe een osteopaat te werk gaat bij een hernia.

Hernia osteopaat Schilde

Bij helse rugpijn heeft bijna elke patiënt angst voor de mogelijke diagnose van een hernia. Deze aandoening wordt vaak geassocieerd met ingrijpende chirurgie en intensieve revalidatie, maar in veel gevallen is een operatie niet nodig. Is osteopathie een geschikte therapie bij een discus hernia? Kan een osteopathische behandeling voor een hernia gevaarlijk zijn? Lees hier de volledige analyse.

Wat doet een osteopaat?

Wat doet een osteopaat?

Hoe werkt een osteopaat? Waarom naar de osteopaat? Lees hier antwoorden op veelgestelde vragen over osteopathie.

Mat ischias of sciatique naar de osteopaat?

ischias osteopaat schilde

Ervaart u pijn door ischias of sciaticaklachten? Bezoek dan de osteopathiepraktijk in Schilde voor professionele begeleiding. De symptomen van sciatica, waaronder rugpijn en uitstralingspijn naar het been, kunnen aanzienlijke hinder veroorzaken. Laat dit probleem uw planning niet in de war sturen. Bij ischias of sciatique wordt een consult bij de osteopaat ten zeerste aanbevolen.

Heupklachten en osteopathie

Heupproblemen en heup artrose zijn veel voorkomende klachten in onze praktijk voor osteopathie in Schilde. Dit kan zich uiten in een ongemak rondom de heup, zoals pijn in de lies, de bil, de stuikt,  uitstralende pijn, tintelingen, of doofheid in het been of de voet. Deze ongemakken kunnen als zeer hinderlijk worden ervaren en u tegenhouden om aan sport te doen of zelfs uw dagelijkse leven hinderen. Osteopathie biedt een mogelijkheid om deze klachten te verminderen en aan preventie te doen. In dit artikel leest u alles over wat uw osteopaat voor u kan betekenen bij heup artrose.

artrose heup osteopaat