0477 56 98 16 osteowezel@gmail.com

Wat is een lumbago?

Een lumbago, ook wel bekend als het verschot, verwijst naar dezelfde klacht: een plotselinge, scherpe en blokkerende pijn in de onderrug. Als osteopaat in Schilde krijgen we regelmatig mensen met een acute lumbago over de vloer. Deze pijn kan ontstaan door ogenschijnlijk alledaagse bewegingen, zoals het uitstappen uit de auto, het optillen van een kind, of het oprapen van iets van de grond. De pijn kan zo intens zijn dat mensen soms in de spoedafdeling belanden. Maar wat veroorzaakt deze pijn precies? Waar gaat het mis? En misschien nog wel belangrijker: is een lumbago te voorkomen? Zoekt u hulp met een lumbago in Schilde? Maak snel hier uw afspraak.

lumbago schilde osteopaat

Wat zijn de symptomen bij een lumbago?

Uw osteopaat in Schilde vertelt: “lumbago komt voor in de onderste wervels van de rug, de zogenaamde lumbale wervels, wat de reden is voor de term ‘lumbago'”. Bij deze aandoening ontstaat er een blokkade in de onderrug, wat leidt tot verhoogde spierspanning, pijn, krampen en stijfheid. In de volksmond wordt lumbago vaak ‘het verschot’ genoemd vanwege de plotselinge, scherpe pijn. De pijn verergert bij bewegingen zoals buigen, tillen en langdurig zitten, en kan soms uitstralen naar de dijen en benen. Als de symptomen langer dan 8 weken aanhouden, spreken we van chronische lumbago. Dit is een veelvoorkomend probleem dat, indien niet goed behandeld, kan leiden tot complicaties zoals een hernia. Uw osteopaat in Schilde behandelt een lumbago door de blokkade in de onderste ruggenwervels op te heffen en de bewegingsvrijheid te herstellen.

Wat kan een osteopaat voor je doen als je een lumbago hebt?

Als osteopaat in Schilde zien we veel patiënten met een lumbago, het verschot en andere rugklachten zoals ischias. Voordat de behandeling begint, stelt de osteopaat vragen over hoe de klachten zijn ontstaan en hoe ze zich verder hebben ontwikkeld (is het een acute of chronische rugpijn?) en of er bijvoorbeeld een ongeval aan voorafging. Vanuit een holistische benadering – waarbij het lichaam als een geheel wordt bekeken – gaat de osteopaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. Hoewel de pijn zich in de lage rug bevindt, kan de daadwerkelijke bron van de klacht zich elders in het lichaam bevinden.

Hulp met uw lumbago in Schilde?

Wilt u meer informatie over osteopathie bij een lumbago of het verschot in Schilde? Neem dan contact op of maak een afspraak bij onze praktijk voor osteopathie, Osteowezel.